Csatlakozz a Fotóklubhoz!
Közösséget teremtünk.

A klub célja, hogy a résztvevők a technikai tudáson túl új nézőpontokkal gazdagodjanak, melyeket használva a fényképezést egyre magasabb szintre legyenek képesek emelni, és az elsajátított tudást a gyakorlatban könnyedén tudják alkalmazni.

FIGYELEM!!! 2016 január elejétől a Fotóklubhoz lezártuk a csatlakozási lehetőséget!

A Fotóklub minden hónapban megrendezésre kerül kis létszámú csoportokban. A csoportokra bontás kettős célt szolgál. Az egyik, hogy szerencsésebb több, kisebb létszámú közösséggel együtt dolgozni mint egyszerre nagyon sok emberrel. Így tudjuk megvalósítani azt, hogy minden egyes klubtag kellő figyelemben részesülhessen, és maximálisan kiaknázhassa a klub nyújtotta lehetőségeket. A másik előnye, hogy a jelentkezők több időpontból tudják kiválasztani a számukra leginkább megfelelő alkalmakat. Egy csoport maximális létszáma 12 fő.

A klub előre meghatározott témakörökre épül, melyről bővebb tájékoztatást a Klubnaptárban lehet olvasni. Minden alkalommal a klub első két órájában egy konkrét témát beszélünk meg közösen, és megnézzük annak gyakorlati alkalmazását a mindennapi életben. A második rész állhat kötetlen beszélgetésből, fotózással vagy fotózáshoz kapcsolódó kérdések megválaszolásából, vagy akár képértékelésből is. Mindezek mellett szívesen fogadok javaslatokat is, hiszen a klub így tudja elérni igazán a célját.

Kik tartják a klubot?

Szalay Krisztián

klubvezető

Trajtler István

önismereti konzultáns

Hol lesz a klub?

A fotós kiruccanásokat kivéve a klubnak a Jovenker Oktatási Stúdió ad helyszínt.
Cím: 1143 Budapest, Tábornok u. 11/A.

Klubot jelen pillanatban csak Budapesten indítunk. Közben szervezzük a vidéki helyszíneket is. Amint van konkrétum, azonnal meghirdetem ezen az oldalon. Tehát jelenleg csak budapesti klubra lehetséges jelentkezni. A gyakorlati alkalmakat mindig előzetesen egyeztetjük a klubtagokkal, és közösen döntjük el, hogy hova megyünk és mit fényképezünk.

A klubtagság

A klub a hosszú távú életképesség és fenntarthatóság érdekében tagdíjhoz kötött. Mivel klubról van szó, nem egyetlen alkalomról, így a klubtagság 12 hónapra váltható meg előre. Nem titkolt szándékom, hogy ezzel olyan közösséget hozzunk létre, ahol a szakmai tudásunk kamatoztatása mellett a csoporthoz való tartozás önmagában örömet jelentsen.

A klub 2015. márciusban indult. Az éves ciklus márciustól számított 12 hónap. Fontos tudni, hogy a tagság erre a ciklusra értendő. A klubtagság éves díja bruttó 16.510 Ft, azonban annak, aki menet közben csatlakozik, csak a részarányos klubtagsági díjat kell kifizetni. A tagság névre szóló és nem váltható vissza, így kérem, hogy csak az igényelje, aki a fent leírtakkal teljes mértékben egyetért!

Csoportot tetszés szerint lehet választani, amíg van szabad hely. Miután egy csoportban elfogytak a helyek, jelezni fogom ezen az oldalon. A tagság igénylése nagyon egyszerű. Az alábbi gombra való kattintással a webshop rendszeren keresztül lehetséges a vásárlást lebonyolítani. A megrendelést követően érkezni fog egy proforma számla. Arra válaszolva, írd meg nekem, hogy melyik csoportnak szeretnél a tagja lenni.

Klubnaptár

Kezdetnek három csoportot indítunk. A három csoportnak minden hónapban külön időpontban kerül megrendezésre a klub. Ennek részleteit az alábbi Klubnaptár tartalmazza.

1. csoport
Kedd, 18−21h  
2. csoport
Csütörtök, 18−21h  
3. csoport
Szombat, 10−13h  
Mi lesz a klub témája?
1.Március 3.Március 5.Március 7.Trendek, tendenciák
Divat kontra egyéniség. Hogyan haladjunk a korral anélkül, hogy fotóink tucatképekké váljanak?
2.Április 7.Április 9.Április 11.A harmónia megteremtése fényképeinken és fényképeinkkel
Mivel tudjuk a legnagyobb hatást kiváltani a nézőből?
3.Május 5.Május 7.Május 9.A színek és hatásuk
Hogyan használjuk helyesen a színeket és a tónusokat? Mit fejeznek ki a különféle színek és milyen hatást eredményeznek?
4.Június 2.Június 4.Június 6.Közös fotózás előre egyeztetett helyszín és koncepció alapján.
5.Július 7.Július 9.Július 11.Közös fotózás előre egyeztetett helyszín és koncepció alapján.
6.Augusztus 11.Augusztus 13.Augusztus 15.Közös fotózás előre egyeztetett helyszín és koncepció alapján.
7.Szeptember 1.Szeptember 3.Szeptember 5.Képek kívül, képek belül
Hogyan fejezzük ki magunkat mégjobban fotóinkon?
Van olyan fotó, ami megbabonáz még akkor is, ha látható, hogy nem profi készítette. Van olyan, ami mellett elsétálunk, mégha hivatásos kezéből való is. Mi a titok nyitja? Mitől lesz egy kép egyedi és hatásos? Ez valahol a fejünkben dől el.
A klubot Trajtler István vezeti
8.Október 10.Közös fotózás: Szentendre Ófalu.
Ebben a hónapban csak egy alkalommal lesz klub. A keddi és a csütörtöki csoportokat összevonjuk a szombati csoporttal.
9.November 3.November 5.November 7.Közös képértékelés és képelemzés technikai és kompozíciós oldalról is megközelítve az egyes képeket.
10.December 2.December 3.Kedden műterembe megyünk világítási alapokat, portrézást és tárgyfotózást tanulni. Ebben az esetben a tagsági díjon túl 2500 Ft a beugró erre az alkalomra, ami a műtermi költségeket fedezi. Csütörtökön pedig technikai megoldásokról fogunk beszélgetni a szokott helyen.
11.Január 5.Január 7.Január 9.Értékek teremtése fényképezéssel
Kivonat az Értékteremtő Fotográfia tréning anyagából, kiegészítve gyakorlati tapasztalatokkal.
12.Február 2.Február 4.Február 6.Utómunka. Mit és hogyan érdemes egy felvételen módosítani annak érdekében, hogy a jó képből még jobbat készítsünk?